Italmatic

Italmatic Comfort C1 szuperelasztikus abroncs

Egyedülálló abroncs az Italmatictól, aki a legújabb gyártási technológiát alkalmazza a szuperelasztikus abroncsok terén, mely technológia során az abroncs felületét 6db sugárirányban elhelyezkedő formával alakítják ki.

Ezt a eljárást alkalmazzák napjaink minden modern radiálabroncsánál. Például személyautók, teharautók-kamionok, stb.. A szuperelasztikus abroncsok gyártásánál mindezidáig a hagyományos technológiát alkalmazzák, ami során az abroncs a végső alakját 2 oldalsó formával hozzák létre.

Az Italmatic gyár azonban elsőként emelte át a radiál abroncsoknál használt modern technológiát a szuperelasztikus abroncs gyártásba.

A gumikeverék elkészítéséhez gondosan választják ki a legkiválóbb európai gyártók legjobb minőségű alapanyagait. Ezzel is biztosítva a magas technológiai színvonalat és a maximális minőséget. Ezeket a gumikeverékeket rendszeresen alávetik fizikai-mechanikai teszteknek, így biztosítva, hogy a felhasználóknak mindig ugyanazt a minőséget biztosítják. Ezeknek köszönhető, hogy az Italmatic technológiáját használva, valamint minőségi alapanyagokat alkalmazva létrehozta a nagyon magas minőségű Comfort szuperelasztikus abroncsot.

A COMFORT SZUPERELASZTIKUS ABRONCS FŐBB JELLEMZŐI:

1. Valamennyi abroncsunk megfelel az E.T.R.T.O szabványainak (The European Tyre and Rim Technical Organization – Európai Abroncs és Felni Technikai Szervezet).

2.Minden abroncs gyártásánál a 6db sugárirányban elhelyezkedő formával alakítjuk ki, mely a következő előnyöket biztosítja:

 • Nagyon széles és lapos futófelület alakítható ki mely kiváló kapcsolatot biztosít az útburkolattal, precízebb irányíthatóságot és egyenletes futást garantál.
 • Egyenletes mintamélység az abroncs középvonalától egészen az oldalfalig. Előszőr a középen található minta kezd el kopni, majd a vállrészen kopik tovább. A Comfort szuperelasztikus abroncs bárhol használható, mert folyamatosan biztosítja az egyenletes futófelületet és mintázatot, ezzel biztosítva a tökéletes kapcsolatot az útburkolattal.
 • Az innovatív, mély “C1″ mintázat kialakításával célunk az volt, hogy kivételes kapaszkodóképességet biztosítsunk bármely padozaton, burkolaton.

3. Az innovatív, mély “C1″ mintázat kialakításával célunk az volt, hogy kivételes kapaszkodóképességet biztosítsunk bármely padozaton, burkolaton.

4. A gumik 3 különböző gumikeverékből épülnek fel:

 • Futófelület: kivételesen ellenálló keverék mely jól tűri a külső fizikai behatásokat, ledörzsölődést, valamint alacsony gördülési ellenállást biztosít.
 • Lágy, közbenső réteg: Nagy százalékban tartalmaz természetes gumialapanyagot, ezáltal nagyfokú rugalmasságot biztosítva nyújt maximális vezetői komfortot.
 • Belső réteg: kivételes kopásállóságú és nagy szakítószilárdságú gumi, szilárd kapcsolatot biztosít a felnivel.

5. Az abroncsokból komplett terméklista áll a felhasználók rendelkezésére 4-20 collos méretekig, normál és Flash típusúak a következő kivitelekben:

 • Standard: fekete színű abroncsok általános használatra.
 • Antistatic: Nagy vezetőképességű abroncsok, elsősorban robbanásveszélyes és tűzveszélyes környezetbe, ahol nem alkalmazhatóak a hagyományos földelési módszerek.
 • High lift: Azokra a helyekre ahol a megszokottnál nagyobb terhelésnek vannak kitéve az abroncsok.
 • Antioil: Olajjal és vegyianyagokkal szemben ellenálló keverékből készült abroncsok.
 • Bicompound: két rétegből felépülő abroncsok melyeket elsősorban olyan gépekre ajánlunk, melyek nagy tengelyterhelésnek vannak kitéve és csak minimális távolságot járnak be.
 • No marking: Egy világos színű, nyomot nem hagyó keverékből készített futófelületű abroncsok, melyeket elsősorban az élelmiszer-, gyógyszer-, és elektronikai iparban használnak, valamint bármely olyan területen ahol elvárás hogy a padozaton az abroncsok semmilyen nyomot nem hagyjanak.
 • Ezek az abroncsok is léteznek Antisztatikus, Nagy terhelésű és olajálló verziókban is!
Italmatic C1 Comfort abroncsok
Comfort C1
Italmatic C1 Comfort abroncsok
Comfort C1 ECO
Italmatic C1 Comfort abroncsok
Comfort C1 Flash metszet