A Continental-sztori

A Continental 1871-ben alakult meg, akkor még kizárólag gumigyártó cégként, Hannoverben. Lágygumiból készült termékeket, gumírozott anyagokat, valamint kocsik és kerékpárok számára készült tömör abroncsokat gyártottak. Érdekesség a cég kapcsán, hogy ugyanúgy egy ágaskodó lovacska a logója, mint egy bizonyos olasz sportautómárkának…

1892-ben megkezdték a pneumatikus kerékpárabroncsok gyártását, 1898-ban pedig a mintázat nélküli pneumatikus gépkocsigumikat kezdték el készíteni. 1901-ben pontosan ezekkel a gumikkal versenyzett a Mercedes-Benz, és ért el első helyezést a Nizza-Salon-Nizza futamon.

1904 talán az az év, melyre a legbüszkébben tekinthetnek vissza a Continentalnál. A világon ugyanis elsőként náluk jelent meg a mintázattal ellátott abroncs, személygépkocsik számára. Hasonló fejlesztés volt egy évvel később a szegecselt gumi, mely az acélszöges abroncs előfutárának tekinthető.

Tudtad azonban, hogy a vulkanizálás is a Continentalhoz kötődik? A dátum 1909, hiszen ekkor készítették el az első sikeres tesztabroncsot ezzel az eljárással, szintetikus kaucsukból.

A cég patinás múltját az is jelzi, hogy már 1921-ben az 50. születésnapjukat ünnepelték. Ez a kordszálas gumiabroncs megjelenésének dátuma is egyben. A finomszálas szövet ezzel fel is váltotta a korábbi, kevésbé megbízható len szövetet.

Kevesen tudják, hogy mitől feketék a gumiabroncsok. Mindez a hozzáadott koromtól lesz így, ami növeli a gumi időtállóságát. Ez is a Continentalhoz kötődik, 1926-ból.

Ugorjunk egy kicsit az időben…1952-ben a Continental találta fel a speciálisan téli, havas körülményekre kifejlesztett gumit, 1960-ban pedig elkezdték a radiál abroncsok sorozatgyártását.

 zsolaka-blog-08-2-2

A téli gumik kapcsán jelentett új mérföldkövet a szög nélküli ContiContact típus, szintén a havas időjárási viszontagságok ellen, 1972-ben. 1991 pedig számunkra egy igazán közel álló évszám, hiszen ekkor jelent meg az első környezetbarát gumiabroncsuk, a ContiEcoContact, melyek használatával csökkenteni tudjuk ökológiai lábnyomunkat.

A ContiTech nemzetközi működése a század végén tovább bővült brazíliai, chilei, mexikói és magyar helyszínekkel. A cég a története során emellett különféle felvásárlásokról is híres lett. Ilyen volt például a Siemens, vagy a Motorola autoelektronikával foglalkozó üzletága, de említhetem a Barumban levő részesedést is.

A gyár emellett a közelmúltban nem tétlenkedett az innovatív megoldások terén sem. Ilyen például a ContiSportContact 5 P, sportautókhoz, vagy tuningolt járművek esetén.

 zsolaka-blog-08-2-3

2013-ban a vállalat újrapozicionálta magát, az új szlogen („the future in motion”) pedig remekül fejezi ki a Continental innovatív hozzáállását a gumiabroncsok és egyéb autóipari fejlesztések terén.

Látható, hogy a folyamatos fejlődés mennyire hangsúlyos szerepet kap a Continental márka számára. Ugyanezt a gondolatot tartjuk szem előtt mi is a Zsolakánál, napról napra. Az innovatív technológiai megoldások mellett pedig nem feledkezünk meg a környezetvédelemről sem. A közösen képviselt értékek miatt büszkék vagyunk arra, hogy a Continental gumijait is forgalmazzuk.

Szerezd be tőlünk Te is a márkás, megbízható abroncsodat, ahol a Continental és a Zsolaka nevek egyaránt garanciát jelentenek a minőségre. Fordulj hozzánk bizalommal: www.zsolaka.hu !

Kapcsolat

Zsolaka Kft.

Nyitvatartási idő:Hétköznap: 7:00 – 17:00 –ig (műhely 16:00

Központi postacím:2049 Diósd, Pf. 15.