A non marking gumik előnyei

Mi pontosan a non-marking gumi?

A non marking gumikat alapvetően ugyanúgy gyártják, mint a legtöbb ipari abroncsot, a különbség a nyersanyagban és az alapanyagokban van, amelyeket a végső gumikeverékhez adunk hozzá az öntési folyamat előtt. Fontos különbség, hogy amíg a legtöbb ipari gumi fekete (hiszen kormot adnak hozzá a gyártás során), a non marking nem: általában fehérek, vagy bézs színűek. 

 

Hol használják a non marking gumit? 

Vannak olyan iparágak, ahol kötelező a használatuk, ilyen például a gyógyszeripari vagy akár a számítástechnikai ipari. Emellett bizonyos iparágakban és raktározási helyzetekben ajánlott, mert vannak olyan szabványok, amelyeket a vállalatok szeretnének betartani és ahol a koromszennyezés elkerülésének biztosítása lényeges része lehet a munkának. A hozzáadott korom hiánya elvár némi kompromisszumot, például azt, hogy az ilyen gumik lágyabbak, gyorsabban kopnak és 10-15%-kal hamarabb kell cserélni őket, mint a hagyományosat.

 

A non marking gumi előnyei

A non marking gumiabroncsok számtalan előnye közül a kettő legfontosabb (és amely további előnyöket hoz magával) az, hogy nem hagy a padlón nyomot, nem koszol és antisztatikus.

 Mivel nem hagynak nyomot ezért csökkenthetik a takarítási költségeket és a takarítási időt is, hiszen nem kell tisztítani a padlót. Előny, hogy nem kell kompromisszumot hoznod, épp ugyanolyan teljesítményt nyújtanak, mint a hagyományos gumiabroncsok, jó a teherbírásuk, ellenállnak a hőnek, kifejezetten jó a tapadásuk és alacsony gördülési ellenállást biztosítanak. Mivel antisztatikusak, nem töltődnek fel, ezért nem kell tartani az elektromos szikrától semmilyen körülmények között, az ilyen gumik abszolút tűzbiztosak.

Van hátrányuk is. Egyrészt drágábbak, mint a simák, másrészt lágyabbak, gyorsabban kopnak, mint a hagyományos abroncsok.

 

A felhasználásuk

Ha megnézzük a legmagasabb higiéniai és tisztasági követelményeket támasztó iparágakat, gyorsan rájövünk, hogy ezek mind a jelöletlen gumiabroncsokra támaszkodnak, ugyanakkor nem kizárólag az anyagmozgatásban van szerepük: ideálisak az elektromos meghajtású tárgyakhoz, de akár kórházi ágyak, vagy kerékpárok, bevásárlókocsik és kerekesszékek kiváló gumijai is lehetnek.

Ismerd meg Zsolaka széles targonca abroncs kínálatát, köztük a non marking gumikat is: https://zsolaka.hu/

Kapcsolat

Zsolaka Kft.

Nyitvatartási idő:Hétköznap: 7:00 – 17:00 –ig (műhely 16:00

Központi postacím:2049 Diósd, Pf. 15.