A targoncaabroncs cseréje költséghatékonyan

Tisztában vagy a targoncaabroncsok kopásának ütemével? Az itthoni cégeknél sokszor túl hamar, vagy túl későn ütemezik be a cserét, ezért vagy a többletköltségek, vagy rosszabb esetben balesetek hátráltatják a munkát. Tegyük helyére a dolgokat.

A gumicsere időpontját nehéz pontosan meghatározni, hiszen a ránézésre kopottnak ítélt abroncs nem szükségszerűen használhatatlan. Ebben az esetben akár sokkal hamarabb kerül le a targoncáról, ami bizony kidobott pénzt jelent. Valójában az esetek egyharmadában felújítást is lehetne alkalmazni, hiszen így újra teljes értékű lehetne a gumi.

Mi van akkor, amikor a tervezett cserével túl optimisták vagyunk? Egy túlhasznált abronccsal nem csak a személyi balesetek esélyét növeljük meg, de egy defekt következtében akár a járművünkben is kárt tehetünk. Semmi esetre sem szabad tehát átesni a ló túlsó oldalára.

Akkor mi a megoldás?

A Zsolakánál kiemelt figyelmet fordítunk partnereink abroncsainak kopásának mértékére. A kopottnak hitt gumikat felújítjuk, ezzel elősegítve a hosszabb élettartalmat és a káros anyag kibocsátásának csökkentését, mivel a hulladékká vált abroncsok súlyosan szennyezik a természetet.

Cégünk számára a környezettudatosság igen fontos. Az élővilág megóvása mellett ezért olyan szolgáltatást dolgoztunk ki, amely a különböző iparágak szereplői számára is előnyösek. 2013 óta a Continental elindított egy nagyszerű kezdeményezést: Európa egész területén visszagyűjti az elhasználódott SE abroncsokat és a használható karkaszokat újrahasznosítja.

Mit jelent ez a gyakorlatban?

A tömör gumiabroncsokon fennmaradt kopóréteg vágásra kerül. Ez a folyamat meghosszabbítja az élettartalmat, ami három szempont miatt nagyon előnyös. A kisebb profilvastagság csökkenti a gördülési ellenállást, tehát javítja az üzemanyag-fogyasztást. Ráadásul a hosszútávú használat folyamatos munkát biztosít, illetve a vállalat számára egy környezetkímélő megoldást is jelent egyben.

Az utánvágással járó előnyöket viszont csak abban az esetben tapasztalhatod meg, ha az eljárást egy hozzáértő, képzett szakember végzi el. Fordulj hozzánk Te is, tegyünk a Föld jövőjéért közösen a költséghatékonyságot fenntartva.

 

Kapcsolat

Zsolaka Kft.

Nyitvatartási idő:Hétköznap: 7:00 – 17:00 –ig (műhely 16:00

Központi postacím:2049 Diósd, Pf. 15.