A targoncagumik trendje: 2023

Stabilabb gumik és kerekek

A targonca semmit sem ér, ha nem stabil, de ebben az esetben nem csak a fizikai stabilitásról van szó, hanem arról is, hogy a vezető stabilnak érezze magát - mondja John Pizarro, a KION North America igazgatója, aki hozzátette, hogy már nem csak a targonca mechanikai kialakításával fokozzuk a stabilitást, hanem az olyan targoncagumikkal, amelyek elősegíthetik ezt. A fejlesztések és a trendek iránya tehát az, hogy a lehető legbiztonságosabbak legyenek az – egyébként már eddig is rendkívül biztonságos – targoncagumik. 

 

Rendkívüli kopásállóság és robosztusság

Nem új trend, inkább a megkezdett folytatása, de 2022-ben különösen fontos lesz, hogy mivel a targoncák nehéz terhek emelésére és szállítására szolgálnak és létfontosságú a logisztikai szerepük, ezért ez ezeken a járműveken használt kerekeknek, görgőknek és abroncsoknak rendkívül kopásállónak és robusztusnak kell lenniük. 

 

A kerekek tovább specializálódnak: a terelőkerekek

Eddig is fontos volt, az elkövetkezőben még fontosabb lesz, hogy a teherhordó kerekek – melyek a targonca terhét hordozzák, és gyakran a fékrendszer is bennük van - a berendezés fontos részét képezik. Számos anyagból készülhetnek és különböző keménységgel. 

 

Eljött az acélpántos targoncagumik ideje?

Azt már eddig is tudtuk, hogy a targoncagumi kiválasztásakor fontos szempont volt a napi használati idő, a tapadás, a kopás, az, hogy fúvott gumit használtunk vagy inkább tömörre esett a választásunk, de 2022-ben (ahol csak lehet) az acélpántos gumik ideje jön el, hiszen csak előnyük van. Kicsi gördülésellenállás, nagy terhelhetőség, komoly oldalvédelem és akár olyan megoldások, amelyek guminyomot sem hagynak a padlón: innovatív megoldások, melyek segítenek dönteni. 

 

A spórolás

Persze, ez nem trend, inkább környezettudatosság. Legújabb fejlesztésünk, a tömör gumikhoz használható, gumiabroncs kopás jelzőt, mely segítségével optimalizálni lehet a kopásidőt és hosszabb élettartamú lehet a gumi. Ez azért nagy előny, mert – a kereskedelem robbanásszerű fejlődése – magával hozta azt is, hogy hosszabb és nagyobb menettávokkal számolunk, miközben a piac is 7-8%-ot bővül 2022-ben. A gumiabroncs kopásjelző / optimalizáló így a világ egyik leginnovatívabb megoldása lehet, mellyel rendkívül nagy összegeket lehet megspórolni majd a targonca kerekeknél. 

Ismerd meg a Zsolaka targoncakerekeket és válaszd ki a gépednek megfelelőt.  

Kapcsolat

Zsolaka Kft.

Nyitvatartási idő:Hétköznap: 7:00 – 17:00 –ig (műhely 16:00

Központi postacím:2049 Diósd, Pf. 15.