Amit a speciális bevonatú görgőkről tudni kell – A Vulkollan és társai

Mi a Zsolakánál nemcsak hagyományos gumiabroncsokat forgalmazunk, hanem raktári anyagmozgató gépekhez szükséges Vulkollan, illetve más speciális bevonatú görgőket is. Elmondjuk, mit kell tudni ezekről, milyen típusai vannak, és hogy a különböző eszközparkokhoz melyik fajtát kell választani.

A poliuretán elasztomer

Meleg öntés után hőkezelt, nyomot nem hagyó, alacsony gördülési ellenállású görgő bevonat. Mivel rendkívül jól áll ellen az oldószereknek, zsíroknak és egyéb kémiai anyagoknak, ezért a különböző iparágakban– vegyipar, élelmiszeripar stb. – rendszeresen használják.

A paletta legismertebb képviselője a Vulkollan, amelyet leginkább anyagmozgató gépek, például targoncák hajtott kerekéhez érdemes használni. Mi ennek az oka? Az, hogy ez a szabadalmaztatott futófelület még magas sebesség mellett is nagy teherbírással bír, köszönhetően annak, hogy rendkívül rugalmas. Hegesztés nélküli acél központtal, golyós csapágyazással, vagy csapágy előkészítéssel készül. Kopási üteme is egyenletes, így könnyedén ütemezhetőek a csere időpontjai.

A hőre lágyuló poliamid

Ezeket a típusokat leginkább a kézzel mozgatható szállítókocsikhoz, mint például a békákhoz ajánljuk. Bár rengeteg eltérés lehet az egyes típusok között, általánosságban elmondható, hogy nagyon ellenállóak legyen szó bármilyen külső hatásról.

Az egyik legnépszerűbb poliamid alapú futófelület a PAG, amely hihetetlen teherbírása miatt az egyik legjobb választás, ha az anyagmozgatók területén kell helytállnia. Mivel akár 50 tonnát is elbír, így az autóiparban is igen hasznosan tudják alkalmazni a különböző eszközökön. Előnyei között szerepel még a jó kopásállóság és az ennek köszönhető hosszú élettartam, a könnyű előállítás és a jó nedvességtűrő képessége. 35 fok felett a terhelhetősége csökken, ezért érdemes erre odafigyelni. Jó hír viszont, hogy az extrém hidegnek – akár -40 °C – fokozottan ellenáll, így például az élelmiszeriparban is jó döntés a PAG kivitelt választani.

Speciális bevonatú görgők beszerzése előtt állsz, további és konkrét kérdésekre vársz választ rendelés előtt? Vedd fel velünk a kapcsolatot az oldalon található elérhetőségünk egyikén, és szakképzett munkatársunk részletes segítséget nyújt majd, hogy a legjobb döntést hozhasd.

Kapcsolat

Zsolaka Kft.

Nyitvatartási idő:Hétköznap: 7:00 – 17:00 –ig (műhely 16:00

Központi postacím:2049 Diósd, Pf. 15.