Ezért fontos a megfelelő targoncagumi

Ilyen targonca típusok vannak

A targoncatípusok változatossága adja meg számunkra annak a lehetőségét, hogy szinte céleszközként használhassuk őket, ezzel maximálisan kihasználva a tudásukat. Az egyes targoncatípusok – többféle szempont mentén - csoportosíthatóak: a vezérlésük, a hajtóenergia, a kialakítás és a rendeltetés szerint. 

A rendeltetésük szerint is többféle targoncát különböztethetünk meg. A vontatótargonca különlegessége, hogy (gyakran) nincs saját rakodófelülete, leginkább vontatásra használjuk őket. Az emelőtargonca különböző tárgyak emelésére alkalmas, a szállítótargonca igazi igásló, mely szállításra alkalmas és vagy rögzített vagy billenthető rakodófelülettel rendelkezik. A negyedik csoportba azok a targoncák tartoznak, amelyek valamilyen szempontból egyediek vagy különleges kialakításúak. 

 

Ezért fontos a megfelelő targoncagumi

A megfelelő gumi kiválasztása rendkívüli módon befolyásolhatja a targonca működését, olyannyira, hogy szinte fordítva kell gondolkodnunk: szinte az a kérdés, hogy az adott típusú targoncát milyen abroncsra fejlesztették ki. 

Mindentől függetlenül legelőször azt kell eldöntenünk, hogy fúvott vagy tömör legyen az abroncs? A fúvott abroncsok hasonlóak, mint az autóké: nagy teljesítményűek és kifejezetten jók földútra, terepre, akár kültéri raktárban dolgozó targoncákra is, hiszen jó a tapadásuk. A tömör gumiban nincsen levegő és általában fémcsík körül van rögzítve. Leginkább sima felületű úton és terepviszonyok között hatékonyak, kifejezetten olyan gépekhez jók, amelyek gyakran és kis területen kell, hogy mozogjanak, forogjanak.

 

Gumiabroncs lehetséges hibái

Azért érdemes minden fontos tényt figyelembe véve, odafigyelve kiválasztani a targonca gumit mert a döntésed évekre szólhat. Ezek a gumik nagyon strapabíróak, a fejlesztőik tudják, hogy milyen körülményeknek kell megfelelniük. Ha mégis meghibásodik a gumi – például kireped az oldalsó felülete vagy kihasad (ha fúvott akkor ki is pukkanhat – a legtöbb esetben javítható. Ha valamilyen kopási rendellenességet észlelsz (az egyik oldal, vagy a hátsók látványosan kopnak) ez általában a targonca hibája.  

 

Így válaszd ki a targonca gumit

A legfontosabb, hogy higgy a javasoltnak és keress olyan gumit rá. (Persze az első lépés az, hogy fújható vagy tömör abroncs szükséges rá). Érdemes átgondolni azt, hogy hol fogod használni az adott gumival a targoncát, azt, hogy milyen terepen, de emellett minden olyan részletet gondolj át, ami fontos lehet. Ezek alapján már ki tudod választani a megfelelő abroncsot nálunk. Ha elbizonytalanodsz vagy szakmai segítségre van szükséged, szívesen segítünk neked. 

Ismerd meg a targoncagumi-kínálatunkat: 

  https://zsolaka.hu/termekeink/targonca-abroncsok?page=1

 

Kapcsolat

Zsolaka Kft.

Nyitvatartási idő:Hétköznap: 7:00 – 17:00 –ig (műhely 16:00

Központi postacím:2049 Diósd, Pf. 15.