Forradalmi újítás a targoncák világában

Pontosan ezért fejlesztettük ki a legújabb találmányunkat, mely alapjaiban fogja megváltoztatni a targoncázás világát. A szabadalom megjelenését a koronavírus lelassította ugyan, de reményeink szerint a jövőben a legnagyobb targoncagyártók is profitálnak belőle.

De miről is van szó pontosan? A találmány lényegében egy hardverből, négy szenzorból és egy szoftverből áll. Utólag is lehet telepíteni, azonban a legideálisabb megoldás az, hogyha már a gyártósorról így gördül le a targonca.

Működési elve az, hogy a gumik kopását veszi figyelembe. Az abroncskopás-ellenőrző rendszer a targonca használata közben több ezer mérést hajt végre, ennek köszönhetően kiszűri azokat az eseteket, amikor a hasmagasság az első és a második tengely közötti időnkénti súlyáttevődés miatt változik. Egy targonca súlypontja alapvetően hátul helyezkedik el, azonban például egy raklap emelkedése során ez megváltozik. A rendszer azonban ezt is képes monitorozni.

A manapság eladott targoncák 90 százaléka tömör gumikkal kerül forgalomba, így a rendszer is ehhez lett kialakítva. Legfontosabb előnye, hogy használatával akár nyolc százalékkal növelhető a gumiabroncsok élettartama, vagyis nem kell olyan sűrűn cserélni az abroncsokat a rendellenes elhasználódás miatt. Egy nagyobb targonca flottánál ez óriási megtakarítást jelent.

Azzal pedig, hogy tovább lesznek képesek a vállalkozások használni a targoncákat, a keletkezett hulladék is csökken, hiszen így ritkább esetben kell kidobni az elhasználódott gumiabroncsokat. Ezzel visszafogjuk ökológiai lábnyomunkat, valamint a cégek költségei is optimalizálódnak.

Jelenleg a találmány tesztelés alatt van, azonban a működési elv gyakorlatilag végleges, csupán a felhasználási területek szélesítése a kérdéses pont. Ehhez természetesen várjuk potenciális partnerek érdeklődését. 

Szimpatikus, amit képviselünk? Vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink bármelyikén, és mentsük meg együtt a világot: www.zsolaka.hu ! 

Kapcsolat

Zsolaka Kft.

Nyitvatartási idő:Hétköznap: 7:00 – 17:00 –ig (műhely 16:00

Központi postacím:2049 Diósd, Pf. 15.