Hogyan lehetsz Te is targoncás?

 

A legfontosabb természetesen a megfelelő papírok megléte. Ehhez OKJ-s bizonyítvány szükséges, érvényes targoncavezetői engedéllyel. Emellett a legtöbb álláshirdetés kér még emellé járművezetési tapasztalatot is, természetesen targoncára. A targoncás állás a hivatalos besorolás szerint egyébként a „fizikai munkás” kategóriába esik.

A jogosítvány esetén a leggyakoribb a 2009 után kiállított, 3324-es jelzésű bizonyítvány. A tapasztalat viszont kemény dió, amennyiben most akarod elkezdeni a szakmát, hiszen fennáll az ördögi kör, miszerint „nem vesznek fel tapasztalat nélkül, de ha nem vesznek fel, akkor honnan lesz tapasztalatom?”. A megoldást olyan képzés választása jelenti, ahol gyakorlati tudással is felvértezik a jelentkezőket.

Egy állásra jelentkezésnél plusz pontot jelent, amikor a potenciális új munkatárs több típusú targonca üzemeltetésében is jeleskedik. Ilyenek lehetnek például az elektromos, a gázüzemű, vagy a villás targoncák.

Lássuk, mit takar pontosan egy targoncás munkája. Ide tartozik:

-          a beérkező teherautókról, kamionokról az áru lepakolása

-          árumozgatás

-          áru tárhelyekre betárolása

-          komissiózás

-          árukötözés, csomagolás

-          raktári rend betartása

zsolaka-blog-05-1 

Milyen állásokban jelent még előnyt a targoncás jogosítvány megléte? Az OKJ-s bizonyítvány és a targoncavezetői képesítés segítségével könnyebben tudsz elhelyezkedni az építőipar, raktározás, vagy logisztika területén is, illetve egyéb áruházi anyagmozgatói pozíciók során.

Na és mi kell egy targoncavezetői tanfolyam megkezdéséhez? A legtöbb helyen 8 általános megléte az előfeltétel, valamint érvényes orvosi alkalmassági. A képzés elméleti és gyakorlati számonkéréssel zárul, mely a következő modulokat tartalmazza:

-          gépkarbantartás (gyakorlat)

-          targoncavezetők feladatai (szóbeli és gyakorlat)

-          emelőgépek kezelése (gyakorlat)

Sikerült meghoznunk a kedved ahhoz, hogy Te is targoncás legyél? Tudj meg többet erről a szép szakmáról Rolling blogfelületünkön, ahol szórakoztató és informatív tartalmak széles tárháza vár Rád: https://zsolaka.hu/rolling-blog?page=1 !

Kapcsolat

Zsolaka Kft.

Nyitvatartási idő:Hétköznap: 7:00 – 17:00 –ig (műhely 16:00

Központi postacím:2049 Diósd, Pf. 15.