Hol hasznos a non marking típusú gumiabroncs?

Mik pontosan a non marking abroncsok?

A nyomot nem hagyó (non marking) gumiabroncsok olyan gumik, amelyeket úgy terveztek és gyártottak, hogy ne hagyjanak maguk után szennyeződéseket, maradványokat és nyomokat a raktár padlókon. Gyártáskor a kormot (mely a gumit kopásállóbbá teszi azzal, hogy elnyeli a hő bizonyos részét és megvédi a nap káros sugaraitól) szilícium dioxiddal helyettesítik. Ezután UV védelemmel is ellátják a gumikat, melyeket leggyakrabban targoncákra készítenek, beltéri használatra valók, raktárakhoz. Ilyen gumit akkor használunk, ha – esztétikai vagy egyéb okból - nem szeretnénk, ha gumiabroncs nyomok vagy fekete gumipor, gumidarabok kerülnének a padlóra vagy az árukra. Emellett egyre több iparágban vannak olyan szabványok, amelyek előírják a használatukat. 

A nyomot nem hagyó gumiabroncsok megkövetelnek némi kompromisszumot, mert lágyabbak, mint a legtöbb fekete gumiabroncs, ezért némileg gyorsabban elhasználódnak viszont ugyanolyan teljesítményt nyújtanak, mint a normál targoncagumik.  

 

A non marking gumiabroncsok előnyei, hátrányai

Azon túl, hogy nem hagynak nyomot egyéb előnyei is vannak a non marking gumiknak: kevesebb takarítást igényel a padló, a gumi a szilícium-dioxid-alapú keverékek használatának köszönhetően fenntartja a kiváló tapadást, az alacsony gördülési ellenállást, a kis hőfelhalmozódást, a teherbírást és a futófelület élettartamát. További előnyük, hogy defektállóbbak. 

Persze az ilyen gumik használatakor némileg magasabbak a költségek, hiszen gyorsabban kopik és bár nem hagy látható nyomot, ez nem jelenti, hogy 100%-ig tiszta. Használatuk után az emberi szemnek láthatatlan port képeznek a padlón, és gyúlékony környezetben óvatosan kell használni őket mert az antisztatikus tulajdonságaik korlátozottabbak és némileg kevésbé rugalmasak.

 

Területek, ahol fontos a non marking gumi

Minden olyan területen érdemes ilyen típusú gumit használni, ahol fontos a tisztaság és az, hogy ne legyenek a padlón gumicsíkok: repülőtereken, étel- és italraktárakban, optikai és elektronikai iparban, ahol számítástechnikai eszközöket tárolnak amelyek kényesek a tisztaságra, illetve már vannak olyan területek és szabványok, ahol elvárt. 

Ismerd meg a nyom nélküli targoncagumi választékunkat ide kattintva: https://zsolaka.hu/termekeink

Kapcsolat

Zsolaka Kft.

Nyitvatartási idő:Hétköznap: 7:00 – 17:00 –ig (műhely 16:00

Központi postacím:2049 Diósd, Pf. 15.