Környezettudatosság a ContiLifyCycle abroncsokkal

Korunk egyik legégetőbb problémája a környezetszennyezés és a klímaváltozás. Sok cég azonban szerencsére felismerte, hogy lépni kell, ezért vállalati környezetvédelmi politikát dolgoztak ki, amely a gyártástól az értékesítésig, bármelyik folyamatra kiterjedhet. Tudd meg Te is, mégis, hogyan lehet zöldebb és ezzel együtt költséghatékonyabb egy gyár vagy egy üzem a Continental gumijaival.

„több életre tervezve”

A német autóipari cég kitűzött célja a gazdaságosság volt, amikor megalkották ezt a terméket. Az elnevezés és a szlogen nem véletlen, hiszen az abroncsok három különböző életciklussal rendelkeznek: az első a legyártott vadiúj gumi, majd annak felhelyezése és használata. A második az élethossz meghosszabbítási műveletek, mint például az újrafutózási-, vagy az újravágási megoldások. Végül az utolsó, az úgynevezett ContiCasingManagement™ folyamat.

Continental tömör abroncsok

A magas minőséget Continental karkasz biztosítja. Mit jelent ez hétköznapi nyelven? A szerkezetet összetartó erősítéseket ötvözték a megfelelő gumikeverék-alapanyagokkal, így nyújtva kiváló alapanyagot az újrafutózáshoz is – itt kapcsolódik be a természetvédelem is, hiszen így a Föld nyersanyagraktárát is kímélheted.

Újrafutózás és utánvágás

Ezek azok a konkrét folyamatok, amelyek meghosszabbítják az elhasznált tehergépjármű gumikat. Az újrafutózás az elhasználódott futóréteg lecserélését jelenti. Magas minőségű gumiabroncs kell hozzá, amelynek szerkezeti állapota sérülésmentes. A kész abroncs teljes mértékben egyenértékű lesz egy gyári, új gumiéval.

Az utánvágásról már egy hosszabb cikket már írtunk, ITT tudod elolvasni. A lényege, hogy egy szakember „U” alakot vág az abroncs kopórétegébe, amivel ismét újszerűvé és használhatóvá válik az elhasználódottnak hitt abroncs.

ContiCasingManagement™

Ez a szabványosított és levédetett módszer segít a kiadási költségeket mérni, ellenőrizni és környezetvédelmi szabályozásoknak megfelelni. Lépései:

  • karkaszok begyűjtése
  • karkaszok bevizsgálása / értékelése
  • karkaszok felvásárlása
  • hulladékkezelés és újrahasznosítás
  • ContiCasingBank (online jelentésekkel)

Miért jó ez Neked?

Összegezzük a leírtakat: egyrészt céged tehergépjármű- és targonca abroncsainak élettartalma fokozottan megnő, ezáltal Neked nem kell újakat berendelned, így jelentős összeget spórolsz majd. Másrészt a környezetvédelmi politika egyre fontosabb egy cég életében, és egyre jobban számít, melyik vállalat büszkélkedhet ilyennel.

Nincs más hátra, mint megtenned az első lépést. Az ipari gumiabroncs piacon egyedül mi, a Zsolaka hangsúlyozzuk a környezetvédelem kiemelkedő fontosságát, hiszen ez a piaci szegmens igencsak komoly elmaradásban van ezen a téren.

Vedd fel velünk a kapcsolatot és váljon a Te vállaltod is igazán zölddé.

 

Kapcsolat

Zsolaka Kft.

Nyitvatartási idő:Hétköznap: 7:00 – 17:00 –ig (műhely 16:00

Központi postacím:2049 Diósd, Pf. 15.