Mi az összefüggés a környezetvédelem és az abroncsok közt?

Hogy merészelitek?

Talán mindenki emlékszik rá, hogy 2019-ben, egy addig ismeretlen fiatal svéd lány, egy klímaaktivista, szinte a könnyeivel küszködve kiabálta a kamerába a világ nagyhatalmú urainak, hogy „How dare you?” azaz, hogyan merészelitek? Azzal vádolta a világ nagyhatalmait, hogy azok ellopták az álmait és a gyerekkorát. A tömeges kipusztulás kezdetén vagyunk – mondta - és csak a pénzről meg az örök gazdasági növekedésről szóló meséről beszéltek. Hogy merészelitek? - tette fel a kérdést ismét.

Válasz helyett csak tapsot kapott, de felhívta a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. Mi, a Zsolakánál szeretnénk mindent megtenni azért, hogy az abroncsaink ne terheljék a környezetet és, hogy, amennyire tudunk, hozzájáruljunk a bolygónk fenntarthatóságához. 

A gumi környezetrombolása

Hazánkban megközelítőleg 30 éve tilos gumit égetni. Mi sem tesszük, (égetéskor több százféle káros vegyület szabadul fel) inkább újrahasznosítjuk. Ennek az egyik módja, hogy a használt és kopott gumiabroncsot bedarálják, és például olyan ütéscsillapító gumi lesz belőle, amit a kültéri játszótereknél látsz, de még számtalan módja van.  

Így előzzük meg a gumiabroncs környezetkárosító hatását

Mindig a megelőzés a legcélravezetőbb. Minden nálunk kapható gumiabroncsnak rendkívül hosszú az élettartama, így nem szükséges néhány évente lecserélni egy újra. Ez csökkentheti a környezetterhelést, azzal, hogy egy-egy gumink élettartalmát megnöveljük, így ráadásul csökkentjük a kiadásaidat is. 

Kevesen gondolnak abba bele, hogy a gumiabroncs (az autódé is) alapvetően nyomot hagy az aszfalton, egy-egy fékezés vagy indulás közben apró darabok is hullhatnak le róla. Ez rendkívül környezetszennyező, ezért mi olyan abroncsokat ajánlunk számodra, amelyek nem hagynak nyomot, de arra is büszkék vagyunk, hogy a szenzoros megoldásunk segítségével pontosan megadható az abroncs élettartama, amire felkészülve sokkal könnyebben tudsz jó döntést hozni.

Ismerd meg a kitűnő minőségű ipari gumiabroncsainkat, a targoncaabroncsokat a csúszókormányzásos abroncsunkat vagy az OTR abroncsainkat. (Vagy válogass a felújított abroncsaink közül)

Kapcsolat

Zsolaka Kft.

Nyitvatartási idő:Hétköznap: 7:00 – 17:00 –ig (műhely 16:00

Központi postacím:2049 Diósd, Pf. 15.