Miért válaszd az Italmatic Comfort szuperelasztikus abroncsot

De hogy is néz ki mindez a gyakorlatban? A lényeg tömören az, hogy az abroncs felületét 6db sugárirányban elhelyezkedő formával alakítják ki. Ezt a technikát alkalmazzák a legtöbb radiálguminál, melyeket személy-, illetve teherautók kerekén tudsz megfigyelni. A szuperelasztikus keverékek gyártása során eddig az úgynevezett hagyományos technológiát alkalmazták, melynél a végső alakot két oldalsó formával hozták létre. Az Italmatic volt az első olyan gumigyártó, aki meghonosította a radiálgumik gyártása során már jól bevált módszert a szuperelasztikus abroncsok esetén is.

Természetesen az innováció nem minden, hisz a gumigyártás során kiemelten fontos a minőségi alapanyag felhasználása és alkalmazása egyaránt. Az olasz gumigyártó ebben is élen jár, mivel gondosan választják ki a legkiválóbb európai gyártók legjobb minőségű alapanyagait, ezzel is biztosítva a magas technológiai színvonalat és a maximális minőséget.

Egy gumi legyártása során fontos az állandó tesztelés és minőségellenőrzés is. A keveréket rendszeresen alávetik fizikai-mechanikai teszteknek, így érik el, hogy mindig ugyanazt a minőséget kapd. Ezeknek köszönhetően hozta létre az Italmatic a Comfort szuperelasztikus abroncsot.

De mit is tud ez a tömör gumiabroncs? Először is megfelel az Európai Abroncs és Felni Technikai Szervezet szabványainak. A gumik gyártását a már említett 6 db, sugárirányban elhelyezkedő formával alakítják ki. Ez a következő előnyökkel jár:

-          nagyon széles és lapos futófelület alakul ki, mely kiváló kapcsolatot biztosít az útburkolattal, illetve precíz irányíthatóságot és egyenletes futást garantál

-          egyenletes lesz a mintamélység az abroncs középvonalától egészen az oldalfalig, így az abroncs bárhol használható, mert folyamatosan biztosítja a tökéletes kapcsolatot az útburkolattal

-          az innovatív, mély “C1″ mintázat kivételes kapaszkodóképességet biztosít bármilyen talajon

zsolaka-blog-08-1-2-1

Az Italmatic gumik három különböző keverékből állnak össze. Maga a futófelület egy ellenálló réteg, mely jól tűri a külső fizikai behatásokat és a ledörzsölődést, illetve alacsony gördülési ellenállást biztosít. A középen elhelyezkedő, lágy réteg nagy százalékban tartalmaz természetes gumialapanyagot, ezáltal nagyfokú rugalmasságot biztosítva nyújt maximális vezetői komfortot. Legbelül pedig egy nagy szakítószilárdságú gumi helyezkedik el, mely szorosan illeszkedik a felnihez a stabilitás és megbízhatóság érdekében.

Természetesen ezeket a gumiabroncsokat is tudod kérni különféle változatokban. Az alap verzió a Standard, mely fekete színű abroncs általános használatra. De elérhető az antisztatikus kivitel is, mely a tűz-, vagy robbanásveszélyes helyeken nyújt hatékony segítséget, nagy vezetőképességének köszönhetően.

Olajjal és vegyi anyagokkal szemben ellenállóbb változat is létezik, ez az Antioil kivitel. Jól ismert a nyomot nem hagyó, azaz non-marking verzió is, mely könnyen felismerhető a világos színe miatt. Ezt élelmiszeriparban, vagy gyógyszergyáraknál használják.

Az Italmatic Comfort kivitel alapjában is egy strapabíró gumi, de a High Lift, illetve a Bicompound változatok még magasabbra emelik a tétet. Előbbit a megszokottnál nagyobb terhelésű targoncák esetén ajánljuk, a Bicompound pedig a nagy tengelyterhelésű, alapvetően kevesebbet mozgó gépek esetén tesz jó szolgálatot.

Ennyiből is látszik az Italmatic izgalmas fejlesztésének sokoldalúsága. Téged is meggyőzött? Nálunk ezt a típust is megtalálod, diósdi központunk mellett a törökbálinti és győri telephelyeink bármelyikén.

Válassz egy igazán innovatív és minőségi megoldást az ipari abroncsok területén, mely hosszú távra nyújt megoldást: www.zsolaka.hu !

Kapcsolat

Zsolaka Kft.

Nyitvatartási idő:Hétköznap: 7:00 – 17:00 –ig (műhely 16:00

Központi postacím:2049 Diósd, Pf. 15.