Mikortól meddig – egy gumiabroncs élettartama

Korábban a Magyar Gumiabroncs Szövetség is adott ki közleményt arra vonatkozólag, hogy meddig használható egy gumiabroncs. Az egyik legfontosabb a DOT szám, mely utolsó 4 karaktere árulja el a gyártás időpontját. Ebből az utolsó 4 számjegyből az első kettő a gyártási év adott hetét, a második kettő a gyártási évet jelöli.

Fontos már most leszögezni, hogy a gumiabroncs nem romlandó áru, hanem megfelelő használat és karbantartás mellett akár hosszú évekig kiváló minőségben tudod használni.

Jöjjön néhány számadat, szintén a Magyar Gumiabroncs Szövetség ajánlásától. Általános vélekedés, hogy az abroncsok élettartama 10 év. Viszont a megfelelően tárolt gumiabroncsok 5 évig megőrzik azokat a tulajdonságaikat, amelyek a gyártás időpontjában is fennálltak.

Megkülönböztetik továbbá az új és a frissen gyártott kategóriát. A maximum három éve gyártott abroncs a „frissen gyártott”, míg a 3-5 éve gyártottra használják az „új” jelzőt.

A gyártók olyan speciális adalékanyagokat vegyítenek a gumikeverékbe, amelyek meggátolják az oxigénnel és ózonnal történő kémiai reakciókat. Ezek miatt a szakszerűen tárolt abroncs akár több évig sem veszít felhasználhatóságából.

Emellett még ott van az „újrafutózás”, mely szolgáltatást nálunk is megtalálod. Megfelelő hozzáértéssel meghosszabbítható egy targonca abroncs élettartama. Szakembereink minta utánvágással a már elhasználódott futófelületet felújítják, így az szinte újszerű állapotba kerül és tovább használható.

Országos lefedettséggel rendelkező cégünk akár 2-3 órás kiszállítással tudja vállalni a tömör abroncsok felújítását, mindehhez pedig rugalmas fizetési feltételeket is biztosítunk.

Ezen szolgáltatásunk igénybevételével továbbá nem csupán a gumi cseréjének időpontját és ezzel költségeidet tudod optimalizálni, hanem még a környezetet is véded, hiszen nem termelsz felesleges hulladékot, ezzel abroncsod egyszerre őrzi targoncád és Földünk ideális állapotát.

Minőségi gumit keresel megbízható forrásból, vagy a meglevő abroncsod szeretnéd újrafutózni? Akkor Neked a Zsolakára van szükséged, fordulj hozzánk bizalommal: http://zsolaka.hu/szolgaltatasaink/tomor-abroncsok-futofeluleteinek-felujitasa-helyszinen !

Kapcsolat

Zsolaka Kft.

Nyitvatartási idő:Hétköznap: 7:00 – 17:00 –ig (műhely 16:00

Központi postacím:2049 Diósd, Pf. 15.