Milyen abroncsokat vegyél, ha neked is csúszókerekes munkagéped van ?

A csúszókerekes gépek

A csúszókerekes gépeket sok munkaterületen és különböző helyszíneken használják (mezőgazdasági munkálatoknál, építkezéseken, ipari területeken, rakodásoknál). Az ilyen típusú munkát és mozgást végző gépeknél - a kicsiknél és nagyoknál egyaránt - speciális gumiabroncsokra van szükségünk a különböző terepviszonyok és terhelés mellett. Ezeknél a gumiknál elsődleges szempont a megfelelő tapadási hatékonyság elérése úgy, hogy a fordulási és haladási sebesség ne változzon. Akár pneumatikus megoldásokat részesítesz előnyben (radiális szerkezeti gumiabroncsot vagy diagonál gumiabroncsot), akár tömör gumiabroncsokat vásárolsz, tudnod kell, hogy ezek a strapabíró, nehéz gépek speciális gumiabroncsokat igényelnek.

 

A minél hosszabb élettartamért

A gumiabroncsok jellemzően a legdrágább fogyóeszközök a csúszókerekes rakodókon, ez tény, ezért különösen fontos, hogy minél hosszabb legyen az élettartamuk. Ha minden egyes használat után megvizsgáljuk az abroncsok kopását, észrevehetjük azokat a finomabb, vagy kirívóbb jeleiket, amelyek azt mutatják, hogy a gumiabroncsok hogyan bírják az adott terepet és időjárási viszonyokat. Ezáltal tervezhetőbbe tudod tenni költség oldalról is a gumiabroncsok estleges cseréjét.

 

Mindig figyelj oda a sérülésekre: a vágásokra, karcolásokra, a belefúródott tárgyakra (melyek a kisebb kövektől kezdve, akár a nagyobb szögekig bármi lehet) és az egyenetlen kopásra, mert ezek mind élettartamot csökkentő tényezők. (Segíthet ebben, hogy sok abroncson találsz kopásjelzőt)

A csúszókormányzásos abroncstól sokat várhatunk, de ne legyenek irreleváns elvárasaink. Egyetlen gumiabroncs sem képes sikeresen lefedni minden felülettípust vagy üzemi ciklust. Ezért elengedhetetlen, hogy a terepviszonyokhoz megfelelő terméket válasszunk.

Ha csúszókormányos gumiabroncsot keresel, vedd fel a kapcsolatot velünk és munkatársaink készséggel állnak rendelkezésedre a megfelelő gumi kiválasztásában:https://zsolaka.hu/kapcsolat !

Kapcsolat

Zsolaka Kft.

Nyitvatartási idő:Hétköznap: 7:00 – 17:00 –ig (műhely 16:00

Központi postacím:2049 Diósd, Pf. 15.