Milyen gumiabroncs kell Neked?

Ökölszabály, hogy a jármű típusa és a felhasználási terület – raktár, kültéri gyárterület – alapján válasszuk ki, melyiket használjuk. A fúvott gumikat például nem javasoljuk az olyan helyekre, ahol könnyedén defekt érheti őket, de ahol a targoncák a logisztikai folyamatban hosszú futásra vannak kényszerítve, ott kifejezetten előnyösek, mert nem melegednek túl.

Magasemelésű gépeknél előírás a tömör abroncs, mivel a tömör abroncsok rugózási karakterisztikája rosszabb, mint a fúvotté, jobban igénybe veszi a gépet és a kezelőt is.

A radiál típusú Continental RT20 és RV20 a homlokvillás gépekhez és vontatókhoz való. Ennek oka, hogy olyan előnyös tulajdonságokkal rendelkezik, mint a hosszú élettartam, a biztos kapaszkodás és a kiváló utazási komfort. A diagonál változatok a fokozott stabilitásuknak hála ugyanúgy a homlokvillás gépekhez kínálnak jó megoldást.

 

Némileg bonyolítja a kérdést, hogy a tömör gumiknál elérhetőek a non-marking, azaz nyomot nem hagyó változatok is. Ezek könnyen felismerhetőek világos színükről, azonban sokkal drágábbak, mint a hagyományos kivitelűek. Azonban olyan iparágak terén, mint a gyógyszer-, vagy élelmiszergyártás, nem köthetsz kompromisszumot a higiénia terén.

Emellett beszélünk antisztatikus abroncsokról is. Ezeket robbanásveszélyes helyszíneken, például festékgyárakban alkalmazzák. Oda kell figyelni rájuk, hiszen az olyan irritatív anyagok, mint az olaj, csökkentik az elektromos vezetőképességeiket.

Magas futásteljesítményhez acélpántos gumik a legideálisabbak, melyek akár az elektromos targoncákhoz is jól használhatók, mert kis gördülési ellenállásuk elősegíti az akkumulátorok napi üzemidejének növelését. Mivel az acélpántra van rávulkanizálva egy gumiréteg, ezért nagy terhelések esetén sem kell félteni őket a külső hatásoktól.

Fontos, hogy az acélpántos abroncsok a rossz minőségű utakon kifejezetten hátrányosak, mivel rugózásuk szinte nulla, és az előzőekben leírt előnyök azonnal átfordulnak hátránnyá. A Continental ezen a problémán kíván segíteni az A-Robust változattal, ahol egy rugózó réteg is felkerül az acélpántra.

Akkor mi a megoldás? A Continental MH 20 és MC20 termékei non-marking és antisztatikus verzióban is elérhetőek, így garantáltan megtalálod a Neked megfelelőt.

Fordulj hozzánk bizalommal díjmentes tanácsadásért, hogy megtaláljuk a tökéletes abroncsot targoncáid számára: www.zsolaka.hu !

Kapcsolat

Zsolaka Kft.

Nyitvatartási idő:Hétköznap: 7:00 – 17:00 –ig (műhely 16:00

Központi postacím:2049 Diósd, Pf. 15.