Milyen gyakran kell cserélni az abroncsokat?

Miért kell cserélni?

Az optimális működésért. Ha azt szeretnénk, hogy a targonca (vagy bármilyen gumikon futó gép) élettartalma a lehető leghosszabb legyen, hogy optimálisan fogyasszon, hogy elnyelje a különböző rezgéseket és bukkanók okozta mozgást, miközben elvárt a könnyű és jó manőverezhetőség, akkor érdemes odafigyelni a gumiabroncsunk állapotára és arra, ha szükséges cserélni vagy felújítani. Fontos, hogy egyes gumiabroncsoknál a gumiabroncs méret felett van egy kopási/ biztonsági vonal, mely pontosan jelzi mikor csereérett egy gumi.

 

Hogyan lehet az élettartamot kitolni?

A helyes vezetési magatartás alapvető fontosságú a gumiabroncsok elhasználódásának megelőzésében. A túl gyors kanyarodások, az gyakori és erős gyorsítások, az azt követő hirtelen fékezések komolyan igénybe veszi a gumikat, károkat okozhat benne, gyorsabb elhasználódáshoz vezethet. Az autóhoz hasonlóan nagyon fontos, hogy gumiabroncsokat is a megfelelő nyomásra fújjuk fel (hacsak nem tömör), hogy energiát takarítsunk meg és megelőzzük a károkat. Az a javaslatunk, hogy havonta/kéthavonta érdemes ellenőrizned az abroncsnyomást, erről gyakran megfeledkezünk, pedig élettartam növelő. Emellett azért is fontos, mert a lapos gumi instabillá teheti a gépet, így az felborulhat, miközben a gép többet fogyaszt és gyorsabban is kopik. A havi ellenőrzés arra is módot ad, hogy hamar felismerjük a kisebb gumiabroncs gondokat.

 

Mikor kell cserélni?

A targonca gumiabroncsait (akár az autókét, buszokét) időről időre ki kell cserélni. Nehéz a csere pontos időzítését meghatározni, mivel ez nagymértékben függ a minőségétől, az alkalmazási környezetétől, a járművezető vezetési stílusától, a felületi viszonyoktól és még a hőmérséklettől (illetve a használati körülményektől) is. A sérült gumiabroncsok veszélyeztetik a gép és a kezelő biztonságát, ilyenkor a lehető leggyorsabban le kell cserélni. Kérdés, hogy vajon mindig, minden gumiabroncsot egyszerre kell-e lecserélni? Van olyan targonca, ahol és amikor igen, érdemes az összes gumit egyszerre cserélni és van, amikor ez nem fontos: ha nem tudod eldönteni, elbizonytalanodtál, keress minket, szívesen segítünk.

 

Új, vagy újrafutózott

Nem feltétlen fontos új gumit vásárolni. Érdemes előbb eljönni hozzánk, ahol felmérjük a gumik állapotát, lehet, hogy még nem csereérett. Mindemellett a tömör abroncsok legtöbbje újrafutózható, ezzel meg lehet növelni az élettartamát is. Keress minket bizalommal minden felmerülő kérdés esetén, hogy megtaláljuk a számodra legjobb megoldást. 

Kapcsolat

Zsolaka Kft.

Nyitvatartási idő:Hétköznap: 7:00 – 17:00 –ig (műhely 16:00

Központi postacím:2049 Diósd, Pf. 15.