Az antisztatikus abroncsok helyes alkalmazása

Ahhoz, hogy a megfelelő abroncsot kiválasszuk, először is pontosan meg kell határozni a felhasználási területét. Nos, az antisztatikus gumiknál is pontosan ugyanez a helyzet. Olvasd el a cikket, és Te is pontosan tudni fogod, mikor és hol kell ezt választanod, illetve mire kell odafigyelned a használatuk során.

Az antisztatikus kivitelű gumiabroncsok – ahogy a név is utal rá – elektromosan vezetőképessé teszik a kerekeket, így megelőzve az elektrosztatikus feltöltődést és az azzal járó kisülést. Ezzel egyrészt a targonca kezelőjét/vezetőjét védi meg az apróbb áramütéstől, másrészt az elektromosságra érzékeny rakomány sérülését előzi meg. Harmadrészt pedig – és talán ez a legfontosabb – minimalizálja a robbanás veszélyét azokon a helyeken, ahol az az átlagosnál könnyebben előfordulhat efféle baleset.

Mi számít robbanásveszélyes helynek?

Általánosságban az ipari területekre jellemző, mint például a vegyipar, nyomda- és papíripar, textilipar, cukoripar, könnyűfém feldolgozó iparágak stb. E területeken kívül jellemzően azok a helyek is idetartoznak, ahol olajjal vagy gázzal dolgoznak, például benzinkút, gázszállító vezetékek – de ezt a listát akár egy egész oldalon keresztül lehetne sorolni. A hatályos jogszabályok egyébként kötelezik ezeket a helyeket arra, hogy táblával jelezzék a robbanásveszélyt, így nem is érdemes oldalakon keresztül sorolni a helyszíneket.

Szabványok és jelölés

Emlékszel még áprilisi blogcikkünkre, ahol részben már érintettük az antisztatikus kivitelek témáját? Megemlítettük, hogy bárhonnan is szerzed be ezeket az abroncsokat, mindig figyelj arra, hogy Wdk-Guideline 110, az ISO 2883-as és a BS 2050 szabványainak megfeleljenek. Jelölése könnyen észrevehető, hiszen két villám jel között egy „ANTISTATIC” feliratot olvashatsz.

Mire kell vigyázni?

A szabványra mindenképp, hiszen csak így garantálhatod a munkatársaid és a helyszín biztonságát. Másrészt állandó ellenőrzést igényelnek ezek a gumik, hiszen a különböző kémiai oldószerekkel és olajokkal való érintkezés következtében veszíteni fognak elektromos-vezetőképességéből.

Mi a Zsolakánál nemcsak elkészítjük Neked az antisztatikus kivitelű gumiabroncsokat, de felhelyezését, ellenőrzését és szervizelését is ellátjuk, akár a helyszínen is. Vedd fel velünk a kapcsolatot az weboldalunkon található elérhetőségek egyikén, és mi azonnal munkához látunk.

Kapcsolat

Zsolaka Kft.

Nyitvatartási idő:Hétköznap: 7:00 – 17:00 –ig (műhely 16:00

Központi postacím:2049 Diósd, Pf. 15.